joi, 17 februarie 2011

Drumul catre mine insami

Trebuie sa ma cunosc. Trebuie sa stiu odata sigur cine sunt si ce vreau. Am amanat mereu lucrul acesta, pentru ca mi-era teama. Nu ma pot gandi la mine insami, nu stiu de unde sa incep. E greu sa disting adevarul si lucrurile mascate din sufletul meu. Cunosc suflete si mi se pare ca le inteleg. Poate nu le cunosc indeajuns(cu siguranta nu). Stau si cugetez "Uai, chiar asa sunt eu ?" . Mare e discrepanta dintre aparenta si esenta. Am o multime de sentimente simultane, in contradictoriu. Dar daca tot ce simt este doar un vesmant pe care cand o sa-l parasesc o sa ma simt goala, rece ? Sau poarte ma insel. Poate imi place mie sa fiu complicata . Sper ca am sa ma deslusesc, daca este ceva de deslusit. Trebuie doar sa imi dau seama daca asta sunt eu, daca imi impun eu sa fiu ceva sau daca fac asta pentru altii. Pana atunci raman acea nesemnificativa fiinta inchisa in sine, plina de toleranta si ascultatoare.

2 comentarii:

  1. parerea mea e ca cel mai usor gasesti raspunsul la intrebarea ta gandindu-te la ce iti place cu adevarat sa faci si in ce vrei sa perseverezi in viitor. Ceea ce faci din suflet te defineste cel mai bine ca om. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Exista o gramada de teste de autocunoastere, dar cel mai bun exercitiu este sa incerci sa te gandesti ce iti face placere si ce nu, poate si sa le scrii, e mai usor asa sa le analizezi; apoi va veni de la sine, asa incet, incet vei incepe sa te cunosti mai bine, si sa te deschizi...Este o problema cu care multi adolescenti se confrunta.

    RăspundețiȘtergere